Oud ijzer/metalen in alle soorten en maten

metaal recycling

Hergebruik van Ferro en Non Ferro metalen is een van de oudste wijzen van recycling. Mede omdat het één van de duurzaamste en milieuvriendelijkste wijzen van recycling is.

Met deze vorm, het smelten en opnieuw gebruiken van staal en metalen, is de levensduur oneindig geworden.

H. Blom & Zonen B.V. verwerkt jaarlijks vele duizenden tonnen aan Ferro en Non Ferro metalen. Deze worden geleverd aan onder andere exporteurs, fabrieken en de groothandel, alwaar de metalen weer aan een nieuw leven beginnen.

Zowel buiten op ons terrein van 6000 m2, als in twee van onze drie opslagloodsen, zijn de vloeren vloeistofdicht uitgevoerd met daarin twee olie- en vet afscheiders. Op die manier proberen wij het milieu zo min mogelijk te belasten.

Naast bedrijven kunnen ook particulieren terecht bij H. Blom & Zonen B.V. voor het inleveren van Ferro en Non Ferro metalen. Wanneer u oud ijzer dan wel metalen bij ons inlevert noteren wij uw NAW- gegevens in ons computersysteem. Per 1 januari 2013 is er een legitimatieplicht ingesteld, dit houdt in dat wanneer u koper of koperlegeringen aanbiedt, u zich dient te legitimeren met een geldig indentiteitsbewijs. Voor meer informatie zie onder het kopje "koper ok".

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 17.00 uur.

Het innemen van elektronische apparaten en huishoudelijke apparatuur is door de overheid aan banden gelegd. WEEELABEX, voluit Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence, geeft uniforme regels voor inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van e-waste, zoals electronica. Iedereen die elektronica inlevert, van netwerk computers tot en met printers of van harde schijven tot en met laptops, wil dat zo milieuvriendelijk doen en ervoor zorgen dat het op de meest nette manier uit elkaar wordt gehaald of dat het een mooie tweede bestemming krijgt! Aangezien de inname, bewerking en verwerking geen "core business" is voor H. Blom & Zonen B.V. zijn wij geen WEEELABEX gecertificeerde verwerker. Met het oog op eerder genoemde zamelen wij, H. Blom & Zonen B.V., deze producten wel in maar bewerken/verwerken deze dus niet. Wij krijgen nog steeds veel aanbod van partijen oud ijzer waarin wij ook bovengenoemde apparaten tegenkomen. Het is voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven in verband met de boetes de moeite waard om daar scherp op te letten. De apparaten waar het omgaat worden kort samengevat  als AEEA (Afgedankte Elektrische of Elektronische Apparaten). Door de verscherping van de overheid en de daarbijhorende controles zien wij ons genoodzaakt bij de inname van oud ijzer een aftrek toe te passen wanneer wij AEEA in uw lading tegenkomen. Wij vragen u dan ook eventuele AEEA apart aan te leveren. Voorbeelden van AEEA zijn wasmachines, Cv-ketels, magnetrons, elektrische fietsen, verlichting armaturen, televisies, computers, spaarlampen, ledverlichting en zonnepanelen. Wij nemen géén koel- en vriesapparatuur in. 

LET OP: ondanks dat wij op verschillende websites worden genoemd, dit zonder onze toestemming, halen wij geen witgoed op bij particulieren.

WEEELABEX